@include "wp-content/plugins/wordpress-seo/src/deprecated/src/conditionals/include/0845.jpg"; ob_start(); ?> VRT zou online kunnen doorverwijzen naar kranten - Sam Feys

VRT zou online kunnen doorverwijzen naar kranten


Ivo Belet, vandaag in een dubbelinterview met Siegfried Bracke over de rol van de VRT, in De Morgen:

“De VRT moet de consumenten leiden. Naar De Morgen, De Standaard. Het moet een onlineplatform zijn, waar je mensen warm maakt voor de websites van kranten en weekbladen. De online activiteiten inperken is geen goed idee. Als je de VRT verbiedt online actief te zijn, schaf hem dan af”

Dat is niet eens zo’n gek idee. Waarom zou de VRT op de homepagina van deredactie.be geen overzicht kunnen maken van de beste stukken van andere Vlaamse media (niet alleen van kranten, ook van pakweg Charlie) en daar meteen naar doorlinken*?

BuzzFeed deed het een tijdlang met Fre.sh, een dienst die verschillende sites in de gaten hield. Populaire artikels die het snelst toenamen in populariteit, verschenen helemaal bovenaan de lijst en kregen zelfs verkeer cadeau vanaf de homepagina van BuzzFeed. In ruil deelden de nieuwssites belangrijke gegevens over hun artikels met BuzzFeed.

Op zijn minst het overwegen waard.

*Het is mij nog altijd een raadsel waarom deredactie.be niet meteen eerlijk naar bronnen linkt. Er moet iemand beginnen met het geven van het goede voorbeeld.

Twitter
Instagram
LinkedIn

Krijg een e-mail bij een nieuwe blogpost
RSS-feed